2023

2023

Wat gaan we nog meer doen in dit jaar?  

Onze Kerstviering zal op 18 december plaatsvinden. Eerst zingt het koor oude en nieuwe Kerstliederen voor hun introducés om daarna te genieten van een heerlijke high-tea.

Op 2 en 9 november 2023  traden we op in verzorgingstehuis Oudshoorn te Alphen aan den Rijn. Het optreden begon op beide middagen om 15:15 uur en werd heel goed bezocht door de bewoners en zoals later bleek zeer gewaardeerd. Het programma was zo opgesteld dat er voor iedereen een lied bij zat waar zij zeer van konden genieten.  

 Op Zaterdag 13 mei deed Vrouwenkoor Intermezzo mee aan het  Alphens Korenfestival, een jaarlijks terugkerend evenement.  We traden op in 2 kerken waar het zingen een feest was.  Het ging bijzonder goed en met een tevreden gevoel wordt er terug gekeken op deze fantastische dag. 


2022

Ons 3e optreden in 2022

19 december 2022 was ons laatste optreden van het jaar. We zongen bij Studio Oosterman in Aarlanderveen en was opnieuw een groot succes. Na de uitvoering sloten  we het zangjaar af met een drankje en gezellige gesprekken. Het hapje volgde in de vorm van een heerlijk lopend buffet dat werd afgesloten met een grand dessert. Zo'n afscheid van een zangjaar wordt door alle leden en familie zeer op prijs gesteld.


Ons 2e optreden in 2022

Op 17 oktober 2022 gaven wij een najaarsoptreden in de benedenzaal van "de Bron". Het thema was "van dit en van dat en van alles wat". We zongen liederen die we in de periode van oprichting tot nu toe zingen. De toegang was gratis want iedereen moest van onze muziek kunnen genieten. En het publiek wist ons te vinden op deze maandagmiddag.  De kerkzaal was goed gevuld met meer dan 100 man. Dat was natuurlijk fantastisch voor het koor, de dirigent en de pianist.  Dankbaar namen wij het applaus en complimenten in ontvangst na een fantastisch optreden!  

Op 7 mei 2022  traden we voor de eerste keer dit jaar op tijdens het Alphens Korenfestival in het centrum van Alphen aan den Rijn.                            Intermezzo zong  in de Adventskerk en  in de Maranathakerk.  Daarna volgde de samenzang en afsluiting op het Rijnplein.                                               Wat was het een feest om weer met elkaar te kunnen zingen na die vervelende periodes van lock down.  

2021

Corona houdt ons in de greep

Helaas,  door de Coronapandemie heeft het koor tot de zomervakantie niet kunnen oefenen.                                                                                                             Op 16 augustus konden we gelukkig wel weer naar Wet 'n Wild om elkaar na lange tijd weer te zien.                                                                                               Na de zomervakantie, op 6 september 2021 gaan we gelukkig weer starten met de repetities.                                                                                                         De Coronaregels moeten nog wel goed nageleefd worden!

2020

Ons koor bestaat dit jaar 20 jaar !!!!

Heel jammer, maar door de Corona-crisis zijn alle optredens niet doorgegaan en ook het geplande jubileumfeest ging niet door.                                       Besloten is om een groot jubileumfeest te vieren als het koor 25 jaar bestaat, op naar 2025

2019

Verpleeghuis Oudshoorn

Ons eerste optreden van dat jaar, was in Verpleeghuis Oudshoorn.

Op donderdagmiddag 28 maart stonden we met een gehalveerd koor (i.v.m. de ruimte) te zingen voor de bewoners van dit tehuis. We zongen een aantal liederen welke ook bij het afscheidsconcert werden gezongen maar nu werd duidelijk dat de oude bekende nederlandse liedjes toch de voorkeur had. We zongen bijvoorbeeld van de tulpen uit Amsterdam, m'n opa, m'n opa, m'n opa, de postkoets enz. enz. en daar werd gezellig aan mee gedaan. De bewoners vonden het mooi en wij van Vrouwenkoor Intermezzo hebben ook meer dan genoten!
 
Afscheidsconcert
Na meer dan 10 jaar nam Jacqueline Hoekstra afscheid als dirigent van Vrouwenkoor Intermezzo. Het koor is haar dankbaar voor de fijne samenwerking, de mooie uitvoeringen en concerten, maar ook het lief en leed dat we samen hebben gedeeld.
Op zaterdag 1 juni stond Jacqueline voor de laatste keer als dirigent voor het koor. Het repertoire van de avond en de musici waren door haarzelf uitgekozen. Het thema dat zij aan deze avond had meegegeven was “Dream a little dream of me".

2018
Ons eerste optreden in 2018 was tijdens de Alphense Korendag op 12 mei 2018. We traden 2 keer op, allereerst vóór het pand van "V&D". Voor het tweede optreden staken we over naar het pleintje vóór de "HEMA". Het was prachtig weer en aan belangstelling ontbrak het in het geheel niet. Onze wekelijkse repetities beloonden zich met een welverdiend applaus.
Op 22 mei traden we op bij "Wijdezorg", locatie Driehof te Hazerswoude. We zongen verschillende genres en de bewoners zongen vol enthousiasme met de bekende Nederlandse liedjes mee.
Op 19 en 20 september maakte Intermezzo een korenreis naar Duitsland. We traden op tijdens het "Festival der Kultur" in Bückeburg. Dit feest vindt 's avonds plaats en is een jaarlijks terugkerend evenement. Allerlei soorten muziek wordt dan gemaakt/gespeeld op verschillende locaties in het stadje. Intermezzo zong 's avonds de 19e september in de Burcht van Bückeburg en de volgende dag in de prachtige kerk. Daarna hebben we het stadje bekeken en zijn naar het bekende Mausoleum geweest.
Donderdagavond 18 oktober 2018 was het concert van het Alphens Mannenkoor met ons koor als gast n.a.v. hun
45-jarig bestaan. Om en om zongen de koren hun geselecteerde liederen, afgewisseld met muzikale stukken op piano en saxofoon. De stukken die de 2 koren samen zongen waren heel verrassend en mooi op elkaar afgestemd.
17 december 2018, onze laatste repetitiemiddag van 2018. Net als voorgaande jaren zijn we naar Studio Oosterman in Aarlanderveen geweest om daar ons kerstfeest met familie en vrienden te vieren.   

2017
Zaterdag 20 mei hebben gezongen op het korenfestival in Alphen aan den Rijn  
Concert op 28 oktoberl 2017 in "de Bron", met het thema "reizen".   We reisden door en langs mooie landen en streken en bezochten prachtige steden.
Ons optreden met de Kerst was op 18 december 2017 bij Studio Oosterman in Aarlanderveen.
 
2016 
Op 24 april 2016 deed het koor mee met de korendag(en) in Nieuwkoop.
Op 28 mei 2016 zongen we op het Rijnplein op het Korenfestival in Alphen aan den Rijn.
Donderdag 24 november 2016 trad ons koor op in Verpleeghuis Oudshoorn.
Maandag 19 december 2016 hebben we met elkaar het Kerstfeest gevierd bij Studio Oosterman te Aarlanderveen.
 
2015
In 2015 bestond Vrouwenkoor Intermezzo 15 jaar, op 18 april 2015 hebben wij dat met een groot concert gevierd.
Het thema voor dit concert was " Rhythm of Time". 


 
 

 © Copyright by Vrouwenkoor Intermezzo  2018 - All Rights Reserved 

HTML Editor