U bevindt zich hier: Welkom | Activiteiten | Activiteiten

Activiteiten

2019

Verpleeghuis Oudshoorn

Ons eerste optreden van dit jaar, was in Verpleeghuis Oudshoorn.

Op donderdagmiddag 28 maart stonden we met een half koor (i.v.m. de ruimte) te zingen voor de bewoners van dit tehuis. We zongen een aantal liederen welke ook bij het aankomende afscheidsconcert worden gezongen maar nu werd duidelijk dat de oude bekende nederlandse liedjes toch de voorkeur had. We zongen bijvoorbeeld van de tulpen uit Amsterdam, m'n opa, m'n opa, m'n opa, de postkoets enz. enz. en daar werd gezellig aan mee gedaan. De bewoners vonden het mooi en wij van Vrouwenkoor Intermezzo hebben ook meer dan genoten!

 

Afscheidsconcert

Na meer dan 10 jaar nam Jacqueline Hoekstra afscheid als dirigent van Vrouwenkoor Intermezzo. Het koor is haar erg dankbaar voor de geweldige samenwerking, de mooie uitvoeringen en concerten, maar ook het lief en leed dat we samen hebben gedeeld.

Op zaterdag 1 juni stond Jacqueline voor de laatste keer als dirigent voor het koor. Het repertoire van de avond en de musici waren door haarzelf samengesteld en uitgekozen. Het thema dat zij aan deze avond had meegegeven was “Dream a little dream of me”.

image-2019-05-04.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018

Ons eerste optreden in 2018 was tijdens de Alphense Korendag op 12 mei 2018.  We traden 2 keer op, allereerst vóór het pand van "V&D".  Voor het tweede optreden staken we over naar het pleintje voor de "HEMA". Het was prachtig weer en aan belangstelling ontbrak het in het geheel niet. Onze wekelijkse repetities beloonden zich met een welverdiend applaus.

Op 22 mei traden we op bij "Wijdezorg", locatie Driehof te Hazerswoude. We zongen verschillende genres en de bewoners zongen vol enthousiasme met de bekende Nederlandse liedjes mee.

Op 19 en 20 september maakte Intermezzo een korenreis naar Duitsland. We traden op tijdens het "Festival der Kultur" in Bückeburg. Dit feest vindt 's avonds plaats en is een jaarlijks terugkerend evenement. Allerlei soorten muziek wordt dan gemaakt/gespeeld op verschillende locaties in het stadje.  Intermezzo zong 's avonds de 19e september in de Burcht van Bückeburg en de volgende dag in de prachtige kerk.  Daarna hebben we het stadje bekeken en zijn naar het bekende Mausoleum geweest.

Donderdagavond 18 oktober 2018 was het concert van het Alphens Mannenkoor met als gast Vrouwenkoor Intermezzo n.a.v. hun 45-jarig bestaan. Om en om zongen de koren hun geselecteerde liederen, afgewisseld met muzikale stukken op piano en saxofoon. De stukken die de 2 koren samen zongen waren heel verrassend, en mooi en goed op elkaar afgestemd.

17 december 2018, onze laatste repetitiemiddag van 2018. Net als voorgaande jaren zijn we naar Studio Oosterman in Aarlanderveen geweest om daar ons kerstfeest met familie en vrienden te vieren. 

 

2017

Korenfestival 2017

Zaterdag 20 mei gezongen tijdens het korenfestival in Alphen aan den Rijn 

Concert op 28 oktoberl 2017  in "de Bron", met het thema "reizen".  We reisden door en langs mooie landen en streken en bezochtenn prachtige steden.

Ons optreden met de Kerst was op 18 december 2017 bij Studio Oosterman in Aarlanderveen.

 

2016

Op 24 april 2016 deed het koor mee met de korendag(en) in Nieuwkoop.

Op 28 mei 2016 zongen we op het Rijnplein bij het Korenfestival in Alphen aan den Rijn.

Op donderdag 24 november 2016 trad ons koor op in Verpleeghuis Oudshoorn.

Maandag 19 december 2016 hebben we met elkaar het Kerstfeest gevierd bij Studio Oosterman te Aarlanderveen.

 

2015

In 2015 bestond Vrouwenkoor Intermezzo 15 jaar, op 18 april 2015 hebben wij met een concert dit jubileum gevierd met als thema " Rhythm of Time".