U bevindt zich hier: Welkom | Activiteiten

Activiteiten

2018

Ons eerste optreden was tijdens de Alphense Korendag op 12 mei 2018.  We traden 2 keer op, allereerst vóór het pand van "V&D".  Voor het tweede optreden staken we over naar het pleintje voor de "HEMA". Het was prachtig weer en aan belangstelling ontbrak het in het geheel niet. Onze wekelijkse repetities beloonden zich met een welverdiend applaus.

Op 22 mei traden we op bij "Wijdezorg", locatie Driehof te Hazerswoude. We zongen verschillende genres en de bewoners zongen vol enthousiasme met de bekende Nederlandse liedjes mee.

Op 19 en 20 september maakte Intermezzo een korenreis naar Duitsland. We traden op tijdens het "Festival der Kultur" in Bückeburg. Dit feest vindt 's avonds plaats en is een jaarlijks terugkerend evenement. Allerlei soorten muziek wordt dan gemaakt/gespeeld op verschillende locaties in het stadje.  Intermezzo zong 's avonds de 19e september in de Burcht van Bückeburg en de volgende dag in de prachtige kerk.  Daarna hebben we het stadje bekeken en zijn naar het bekende Mausoleum geweest.

 

Concert Alphens Mannenkoor in samenwerking met Vrouwenkoor Intermezzo

Donderdagavond 18 oktober 2018 was het concert van het Alphens Mannenkoor met als gast Vrouwenkoor Intermezzo n.a.v. hun 45-jarig bestaan.

Om en om zongen de koren hun geselecteerde liederen, afgewisseld met muzikale stukken op piano en saxofoon.

De stukken die de 2 koren samen zongen waren heel verrassend, mooi en goed op elkaar afgestemd.

 

2017

Ons optreden met de Kerst was op 18 december 2017 bij Studio Oosterman in Aarlanderveen.

Het was een besloten optreden voor familie, vrienden en andere genodigden. Na dit mooie optreden, afgewisseld door gedichten, vertellingen, solo-optredens en pianomuziek volgde een heerlijk buffet.

Dit samenzijn was de afsluiting van ons muzikale jaar.

 

Concert op 28 oktober 2017

Zaterdag 28 oktoberl 2017 gaf het koor een concert in "de Bron", met het thema "reizen".  We reisden door en langs mooie landen en streken en bezochtenn prachtige steden. De aanvang van het concert was 20.00 uur en de zaal ging open om 19.30 uur. Ruim voor die tijd stond het publiek al in de rij om naar binnen te gaan.  De entreekaarten kostten € 10.00 (incl. consumptie). De jeugd tot 15 jaar betaalde € 5.00. 

Enthousiast werden we bij dit concert begeleid door de violisten Lenneke Willems en Vera de Vries, afgewisseld door heerlijke swingende tonen van saxofoons door het "All Time Sax Quartet".  Het was een spetterende avond!!!

  

Tussendoor gaan we naar Bejaarden- of verzorgingshuizen om wat vrolijkheid te brengen. We zingen dan bekende  (Nederlandse) liedjes zodat de bewoners heerlijk mee kunnen zingen,

 

Korenfestival 2017

Zaterdag 20 mei was er weer een korenfestival in Alphen aan den Rijn en daar hebben wij als Alphens dameskoor graag aan meegewerkt.

Het was heel gezellig in ons dorp, op vele plekken stonden de koren te zingen. Zelfs het weer werkte aardig mee.

 

19 december 2016    Kerstviering

Maandag 19 december 2016 hebben we met elkaar het Kerstfeest gevierd bij Studio Oosterman te Aarlanderveen.

De luisteraars waren familieleden, buren en vrienden, het was een besloten feest. Uiteraard werden er veel kerstliederen gezongen door koor en het publiek.

Er was ook ruimte voor eigen inbreng. Twee leden speelden samen een prachtig pianostuk, er werd een verhaal en een gedicht voorgedragen, en een veertiental dames uit het koor zongen met elkaar 2 mooie liederen.

Na het optreden was het tijd voor een drankje en een hartig hapje. Achter de schermen werden de tafels gereed gemaakt voor het grill-buffet waar we van hebben genoten. Onze pianiste heeft dit gezellig samenzijn opgeluisterd met mooi pianospel. Dit was een mooie afsluiting van het jaar 2016.

 

Optreden in verpleeghuis Oudshoorn te Alphen aan den Rijn.

Donderdag 24 november 2016 trad ons koor op in Verpleeghuis Oudshoorn.

Het programma bestond uit liederen uit ons repertoire maar natuurlijk moest er ook meegezongen worden.

We zongen daar o.a. Tulpen uit Amsterdam, What a wonderful world, Penny Lane van de Beatles, 't Zonnetje gaat van ons scheiden, As long as i have music enz. enz.

Meezingers en luisterliedjes, voor elk wat wils. Vele bewoners zongen gezellig mee!

Vrouwenkoor Intermezzo heeft dit optreden met onzettend veel plezier verzorgd en komt graag nog eens terug met nog véél meer meezingers!

 

Op 24 april 2016 deed het koor mee met de korendag(en) in Nieuwkoop.

Op 28 mei 2016 zongen we op het Rijnplein bij het Korenfestival in Alphen aan den Rijn.

In 2015 bestond Vrouwenkoor Intermezzo 15 jaar, op 18 april 2015 hebben wij met een concert dit jubileum gevierd met als thema " Rhythm of Time".